Contact

Ons verhaal

Begonnen als kleinschalige, lokaal rijdende melkontvangst, nu ook intermodaal en internationaal transport met 500 tankcontainers

Eind jaren 60: Ontstaan RMO
De drie families Wiersma, Doorenbos en Veenstra investeren in het ophalen van melk bij de boeren en het transport van deze melk naar zuivelfabrieken, de zogeheten rijdende melkontvangst in Bolsward (RMO). Ze beginnen met een chauffeur en zes boeren. Na zeven jaar zijn er twintig auto’s extra.

1980: Melkweg intermodaal tankvervoer
Familiebedrijf Melkweg|Fritom specialiseert zich naast RMO ook in intermodaal tankcontainervervoer van food en feed producten door heel Europa. Vanuit Bolsward organiseert Melkweg|Fritom het transport over weg, water en rails van oliën, glycerine, vruchtensappen, concentraten en dierlijke vetten.

1998: Fritom
In 1998 gaan de drie familiebedrijven Doorenbos, Wiersma en Veenstra over naar de Fritom Holding, waar Melkweg|Fritom onderdeel van is.

2000: Innovatie
Het bedrijf schaft roestvrijstalen containers aan die voldoen aan de ISO 22000- normeringen. Daarnaast doen ze uitgebreide investeringen in slimme datacommunicatie die verloopt via mobiele boordcomputers voor het gecombineerde transport via weg, rail en schip door heel Europa. De combinatie tussen weg, rail en schip is goedkoper voor de klanten en minder belastend voor het milieu.

“In techniek loopt Fritom graag voorop.” – Jelle Breeuwsma, directeur

 

2016: 1+ 1 = 3, samen nog sterker
De afdelingen planning en administratie van Bidon|Fritom verplaatsen zich van Enter naar het kantoor van Melkweg|Fritom in Bolsward. De optimalisering van de bedrijfsprocessen en kennisdeling zorgen voor nog grotere synergievoordelen. Beide bedrijven blijven volwaardige, zelfstandige onderdelen van Fritom.

2017: Nieuw, duurzaam pand
Melkweg|Fritom krijgt een nieuw, modern en energie-neutraal pand met garage en wasstraat, waarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt is van duurzame materialen. Op het dak prijken zonnepanelen en het opgevangen regenwater wordt gebruikt voor het schoonmaken van het materieel en het doorspoelen van de toiletten. Zelfs het fietsenhok is ‘groen’: deze is gemaakt van een gerecyclede tankcontainer.

Heden: Dé logistieke dienstverlener in vloeibare producten voor de food, feed en technische industrie
Melkweg|Fritom haalt 365 dagen per jaar, 4.500 ton melk per dag op bij 1800 veehouders met 75 chauffeurs en 21 wagens. De wagens zijn uitgerust met een pomp die 1,5 kuub melk per minuut opslurpt. Voor het intermodaal transport heeft Melkweg|Fritom 500 tankcontainers ter beschikking, voor zowel food, feed als technische producten. Samen met collega’s is het fijn werken aan de oplossingen die het familiebedrijf biedt aan haar klanten.

“Het nieuwe glazen pand vind ik heel typerend voor de bedrijfscultuur: honderd procent transparant, werken met korte lijntjes en de deur van de directie staat altijd open.” – Nynke Galama, HR

 

Heb je vragen over Melkweg|Fritom?