Contact

Charter

Een werkdag als charter

Als charter bij Melkweg|Fritom werk je als vrachtwagenchauffeur in opdracht van Melkweg|Fritom en vervoer je vloeibare producten voor de food, feed en technische industrie van a naar b. Je hebt je eigen vrachtwagen, maar je doet in feite dezelfde werkzaamheden als een chauffeur die direct in dienst is bij Melkweg|Fritom. De planning wordt voor jou gemaakt en verder heb je veel vrijheid. Vaak ben je van maandag tot en met vrijdag of eventueel naar keuze op zaterdag en zondag op pad door Europa. Een werkdag kan er zo uitzien:

06:00 – Het is maandagmorgen zes uur als jouw werkweek begint. Je hebt jouw trekker bij huis staan dus je kunt snel op pad. Voordat je instapt check je even of er geen schades aan de wagen te zien zijn. Je ziet dat je eerst een lege tankcontainer in Rotterdam op gaat zetten, voor jou maar een kwartiertje rijden.

06:30 – Een half uur later sta je met de nog te reinigen tankcontainer op jouw chassis bij het reinigingsstation, waar je de tankcontainer kosher laat reinigen, terwijl jij van een verse kop koffie geniet. Daarna rij je door naar de Botlek haven, waar je een vracht glycerine gaat laden. Je meldt je met de juiste referenties bij de klant en krijgt groen licht om te laden. Een uur later zet je de volle tankcontainer af bij de terminal. Deze tank gaat per trein richting Spanje.

09:30 – Voor je volgende opdracht rij je naar de ferry terminal, waar gisteravond een volle vracht vanuit Engeland aangekomen is. Je zet de tankcontainer op, voert de juiste gegevens in en zet koers naar Zuid-Duitsland.

20:00 – Rond acht uur rij je de parkeerplek van je overnachtingsplaats op in de buurt van Frankfurt am Main. Na de nodige controles en administratie neem je een lekkere douche en ga je gezellig wat eten met collega chauffeurs. De volgende dag gaat de wekker weer vroeg, want rond elf uur moet je lossen in München. Daar ga je de tankcontainer reinigen en vervolg je je reis naar Italië, waar je een lading vruchtensap voor een klant in Noorwegen op moet halen.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Henk Wiersma

+31 515 570005
henk.wiersma@melkwegfritom.nl