Contact

Durk Cuperus

Teamcoördinator

Na 12,5 jaar kan Durk nog steeds zijn ei kwijt bij Melkweg. De openheid in de organisatie, de vrijheid als teamleider, de dynamiek in het werk en de voldoening die het geeft als de planning past als een puzzel, maken dat Durk nog steeds met veel plezier en passie aan het werk is.

Durk Cuperus, teamcoördinator van de intermodaal planning werkt volgende maand alweer 12,5 jaar bij Melkweg|Fritom. Hoog tijd voor een interview.

Durk begint te lachen bij de vraag hoe hij zo in de sector terecht is gekomen. Het blijkt een kleine omweg van de MAVO, via de HAVO naar het MBO waar Durk maar niet de juiste opleiding kon vinden. Na een beroepskeuzetest start Durk met een administratieve opleiding. Tijdens zijn stage, waar hij weinig uitdaging ervaart, begint hij zijn collega naast hem te helpen. Laat die collega nou net verantwoordelijk zijn voor de logistiek. Durk merkt dat dit hem goed afgaat en dat wordt opgemerkt. Hij krijgt een baan en een werken-leren traject aangeboden. Durk behaalt zijn MBO-diploma richting Logistiek in Heerenveen en gaat verder met de HBO-opleiding ‘Logistiek manager’.

Het bedrijf verhuist en de functie wordt aangepast, het logistieke deel verdwijnt wat naar de achtergrond.
Durk ziet op dat moment een vacature voor assistent-planner in Bolsward bij MMC, de voorganger van Melkweg|Fritom, en besluit te solliciteren. Na twee gesprekken, waarvan één geïmproviseerd in het Engels, is het beklonken.

Durk herinnert zich de eerste werkdag nog goed. Op 5 december 2011 begint hij met een Sinterklaasletter op zijn bureau. De dag vliegt voorbij, maar om half zes? Er gebeurt niks. Niemand gaat naar huis voordat de planning er in staat.Durk leert snel en tijdens de vakanties van zijn collega’s neemt hij hun planningen over en ziet zo de verschillende aspecten van het werk. Na werktijd heeft Durk ook een goede klik met collega’s.
Met een grote glimlach haalt hij herinneringen op aan sportwedstrijden en specifiek een bedrijfskaatstoernooi in Bolsward. Het werk ziet hij als een uitdaging. Wanneer er na zes jaar een nieuwe teamcoördinator gevraagd wordt, is het bijna vanzelfsprekend dat Durk deze functie mag bekleden.

“Het allerleukste is dat een klant een spoedaanvraag heeft en dat het lukt om de uitdaging op te lossen!”

Op de vraag wat het plannen het leukste maakt, antwoordt Durk enthousiast: “De dynamiek, de uitdagingen. Het allerleukste is dat een klant een spoedaanvraag heeft en dat het lukt om de uitdaging op te lossen.” Het geeft Durk veel voldoening wanneer een planning perfect aansluit, dat het efficiënt werkt en dat de planning het verschil kan maken tussen winst en verlies.

Plannen is continu bijsturen. Een planning bij Melkweg kan per uur veranderen. Er is altijd ruimte voor verbetering en het is een teamspel tussen de verschillende afdelingen: sales, orders, de planning, de chauffeurs en de facturatie. Het samen voor het beste resultaat gaan, is waar Durk energie van krijgt!

Durk kan na 12,5 jaar nog steeds zijn ei kwijt bij Melkweg. De openheid in de organisatie, de vrijheid als teamleider, de dynamiek in het werk en de voldoening die het geeft als de planning past als een puzzel, maken dat Durk nog steeds met veel plezier en passie aan het werk is. “Geen dag is hetzelfde, elk jaar, elke week en dag veranderen de klanten en de ritten en blijft het een nieuwe uitdaging om alle stukjes van de planning perfect in elkaar te laten vallen.”

 

Heb je vragen over Melkweg|Fritom?

Neem contact op met Nynke Galama

+31 (0)515 570068
hr@melkwegfritom.nl