Contact

Anita Terpstra

Chauffeur

“Het leuke is dat er veel jongere maar ook veel oudere collega’s zijn. Je leert heel veel van de oudere garde maar ook de jongere collega’s zijn altijd erg behulpzaam.”

Het is een warme zomeravond in juli, op de boordcomputer ziet Anita dat ze 5 ritten heeft ten noorden van de Friese hoofdstad, allemaal met de Friesland Campina fabriek in Leeuwarden als bestemming. Anita controleert haar RMO en we rijden richting onze eerste veehouder om melk te collecteren.

Al bijna 3 jaar is deze Friezinne  een vaste waarde in het chauffeursbestand van Melkweg|Fritom echter voelt het een stuk korter, “als je het naar je zin hebt gaat de tijd een stuk sneller”, aldus Anita.
Inmiddels is Anita 26 jaar en heeft ze haar weg aardig kunnen vinden binnen de gelederen van het melkrijdersgilde. De omgang met collega’s is dan ook altijd erg prettig te noemen.

“Bij binnenkomst voelde ik mij oprecht welkom. Ondanks dat ik de kneepjes van het vak nog moest leren, werd ik  goed opgevangen en geholpen door iedereen.
Het leuke is dat er veel jongere maar ook veel oudere collega’s zijn. Je leert heel veel van de oudere garde maar ook de jongere collega’s zijn altijd erg behulpzaam.”

“Ik heb niet altijd gedroomd van een baan op de vrachtauto, dat is pas later gekomen. Wel wist ik dat ik iets in de agrarische richting wilde doen. Tegenwoordig werk ik fulltime maar hiervoor was ik ook nog twee dagen actief als gastouder, dat viel altijd prima te combineren. Ik ben tussen de vrachtauto’s opgegroeid. Mijn Pake Jan was ook melkrijder, toen nog met trekker en wagen in Stompetoren, zij leverden destijds de melk aan Neerlandia. En mijn andere Pake Auke verkocht vroeger de DAF trucks aan de Melkweg.  Er zal nog wel wat in het bloed gezeten hebben denk ik! Daarnaast heeft mijn heit jarenlang HOBUR tanks gemaakt. Dit maakt het werk voor mij extra bijzonder! Nadat ik bij de Melkweg ben gestart zijn mijn heit en broer ook begonnen met het RMO werk, ieder bij een ander transportbedrijf.”

Als je het naar je zin hebt gaat de tijd een stuk sneller

Intussen zijn we aan de tweede rit begonnen en hebben we telefonisch contact met collega chauffeurs en wordt er wat geschoven met de ritten.
Een van hen had het vandaag wat minder druk en heeft de laatste rit van Anita overgenomen. “Op die manier zijn we allemaal weer rond dezelfde tijd terug op de standplaats, bêst genôch!”

“Het mooie aan dit werk is echt de vrijheid, dat je wat van de wereld ziet en op plekken komt waarvan je denkt, hier is nog nooit een vrachtauto geweest. Je bent altijd buiten en komt overal, lekker op’e strún! Verder is het op het platteland veel gemoedelijker dan in de stad, mensen hier hebben veel minder haast. Als buitenmens mag ik ’s winters met gladde wegen ook graag rijden. Wanneer er geen kip op de weg is en wij als RMO chauffeurs toch de melk weer op weten te halen bij de veehouders geeft dit een goed gevoel! Doordat ik niet in een vast rooster zit, kom ik alle collega’s tegen. Dit maakt het ook gezellig. Solliciteren is daarom zeker de moeite waard, we hebben een heel leuk team van collega’s!”

Wanneer de laatste veehouder van de 2e rit er in zit vervolgt Anita haar rit richting de fabriek in Leeuwarden en zal ze rond een uur of 3 vannacht weer klaar zijn.

Mocht je ook eens willen ruiken aan het RMO werk? Een dag of een nacht mee om eens te kijken of het werk wat voor je is.
Kijk dan op www.werkenbijmelkwegfritom.nl en neem contact met ons op!

Heb je vragen over Melkweg|Fritom?

Neem contact op met Tjeerd Hoekstra

+31 (0)515 570 067
hr@melkwegfritom.nl