Contact

Rolf Zuidema, RMO chauffeur

“De veehouder is altijd blij om je te zien wanneer je hem komt verlossen van een bijna volle tank met melk, de meeste veehouders zijn ook altijd wel in voor een praatje.”

Op een prachtige lenteavond in april rijden we mee met RMO chauffeur Rolf in Beilen. Rond een uur of 6 is de computer achter in de oplegger opgestart en de combinatie gecontroleerd. Vervolgens beginnen we onze rit richting de eerste veehouder achter in Drenthe. Rolf is 34 en werkt nu zo’n 1,5 jaar bij de Melkweg|Fritom als RMO chauffeur in Beilen.

 

 

Na 13 jaar bij de vorige werkgever met veel plezier te hebben gewerkt is Rolf via een bekende in contact gekomen met Melkweg|Fritom.
“De keuze was lastig en ja, ik twijfelde wel, je verlaat tenslotte een warm bad. Maar achteraf bleek het koudwatervrees, ook Melkweg|Fritom voelt voor mij als een warm bad!’’ vertelt Rolf.
‘’Collega melkrijders die ook op de auto zitten zijn altijd erg behulpzaam. Het vinden van het tanklokaal, hoe te manoeuvreren op het erf, welke dakgoot je om moet denken, sommige praten je tot het tanklokaal aan toe als het moet. Ook op kantoor zijn collega’s erg toegankelijk en is de sfeer laagdrempelig. Leuk is het ook om te zien dat bijvoorbeeld de directie ook meedoet met de online PubQuizz!”

Het werk met een RMO auto past prima bij Rolf. “Het agrarische, het werk in het platteland in Drenthe, Groningen en Friesland vind ik prachtig, verder is het een dankbaar beroep!
De veehouder is altijd blij om je te zien wanneer je hem komt verlossen van een bijna volle tank met melk, de meeste veehouders zijn ook altijd wel in voor een praatje.” vertelt Rolf.

 

Zo nu en dan wat avonturen, dat vind ik leuk

Nadat we drie veehouders hebben geladen vervolgen we onze weg richting de fabriek in Bedum.
Hoe ervaar je het werk op zich? “De eerste drie maanden inwerken komt er heel wat op je af, maar wanneer je eenmaal goed deze periode bent doorgelopen is het relaxed werk. Het werk is schoon en fysiek niet zwaar. Verder is er veel ruimte voor afwisseling en zijn we redelijk vrij om onze dag in te delen qua ritten. Onlangs werd ik gebeld met de vraag of ik stante pede de reserve RMO zou willen pakken en richting een gestrande collega zou willen rijden in Frederiksoord. Met behulp van een aggregaat vanuit Bolsward konden we de gestrande RMO leeghalen en is de melk uiteindelijk alsnog op plaats van bestemming gekomen. Zo nu en dan wat avonturen, dat vind ik leuk!” zegt Rolf enthousiast!

Intussen zijn we aangekomen op de fabriek in Bedum, nadat de melk is gecontroleerd en de slang aangekoppeld is, is het tijd voor een korte koffiepauze.
Rolf zou het zeker aanraden om een sollicitatie te sturen “Nadat we een gesprek hadden gehad in Bolsward kon ik vanuit eigen ervaring alleen maar zeggen dat het goed voelde, en tot op heden voelt het nog steeds positief!”  zegt Rolf.

Na de koffie vervolgt Rolf verder zijn nachtdienst, hij moet nu nog nog twee ritten doen en de melk lossen op de fabriek in Beilen.

Lijkt het jou ook leuk om voor Melkweg|Fritom te mogen rijden? Of wil je ervaren hoe het is om met een RMO auto mee te gaan?
Kijk eens naar de mogelijkheden en diverse vacatures op www.werkenbijmelkwegfritom.nl en neem contact met ons op!

 

Heb je vragen over Melkweg|Fritom?

Neem contact op met Tjeerd Hoekstra

+31 (0)515 570 067
hr@melkwegfritom.nl