Contact

Gert-Jan, RMO planner

RMO coördinator Gert-Jan is een echte puzzelaar!

In 2016 is Gert-Jan letterlijk ‘aan komen waaien’ bij Melkweg|Fritom in Bolsward. Als RMO coördinator zorgt hij elke dag voor een vlekkeloze planning voor het ophalen en vervoeren van melk.

Maar we gaan eerst terug naar het begin. “Ik heb eerder een aantal jaren als RMO planner gewerkt en ik kende Melkweg|Fritom al als een dynamisch familiebedrijf. Toen ik er in 2016 zelf voor had gekozen mijn contract bij mijn vorige werkgever niet te verlengen, was mijn eerste idee om naar Bolsward toe te rijden en eens vrijblijvend te informeren of er mogelijkheden voor mij waren. Ik belde aan, en binnen 5 minuten zat ik met een kop koffie aan tafel met Jelle en Wieger.” Twee weken later is Gert-Jan gestart als RMO coördinator.

Het werk van RMO coördinator betekent dat je moet puzzelen om de planning rond te krijgen. “Het dagelijks plannen van ritten op een meest efficiënte manier voor zowel de chauffeur, Melkweg|Fritom en de klant, Friesland Campina, vind ik een sport!” Geen dag is hetzelfde, door verschillende omstandigheden komen diverse wijzigingen in de planning voor, zoals storingen bij de fabriek of pech onderweg.

Elke vracht die aangeboden word op de fabriek word eerst door middel van een charmtest getest op penicilline, deze test moet negatief zijn alvorens men kan lossen .Als de test positief is word de vracht afgekeurd en zal deze vernietigd worden. Wij noemen dit op de werkvloer positieve vrachten en dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de planning van die dag.”

“Het efficiënt plannen van ritten vind ik een sport!”

De verschillende contacten met chauffeurs en veehouders maakt het werk voor Gert-Jan leuk en afwisselend. “Je merkt binnen Melkweg|Fritom de cultuur van een familiebedrijf: met elkaar en laagdrempelig. We werken in een prachtig kantoorpand en door de openheid van het gebouw, hebben we gemakkelijk contact met elkaar. We drinken gezamenlijk koffie en lunchen met elkaar.” Regelmatig gaan een aantal collega’s wandelen in de pauze. Zelfs nu ze grotendeels thuis werken door het corona virus, weten ze elkaar goed te vinden. “Deze sfeer past goed bij mij, ik voel mij thuis binnen het bedrijf.”

Heb je vragen over Melkweg|Fritom?

Terugbelafspraak plannen voor:

Vacature: RMO coördinator Gert-Jan is een echte puzzelaar!