Contact

Popke

Chauffeur

Popke heeft het beroep waar hij van droomde!

Vandaag rijden we mee met Popke. Hij is RMO chauffeur, wat staat voor rijdend melkontvangst chauffeur. Dit doet hij al 31 jaar met veel plezier. Wij zijn benieuwd naar zijn verhaal.

Het is nog vroeg, 6 uur om precies te zijn, als de werkdag van Popke begint. “Als eerste pak ik altijd een bak koffie en kijk ik of de wagen er perfect bij staat. Als dat zo is ga ik op pad naar de eerste veehouder.” We springen bij Popke voorin de wagen en rijden weg. “Tegenwoordig is het een kwestie van het juiste adres invoeren in het navigatiesysteem. Toen ik 31 jaar geleden begon, ging het er nog heel anders aan toe. Dan zat ik met de kaart op schoot te kijken waar ik heen moest. Ik kan je verzekeren, toen stond ik regelmatig bij het verkeerde adres,” grapt Popke.

“Alles is perfect geregeld en het contact met collega’s is heel goed.”

Het uitzicht door het voorraam van de wagen is prachtig. We rijden over kleine weggetjes midden in de natuur naar de eerste veehouder toe. “We rijden een net iets andere route dan ik door heb gekregen van de planningsafdeling. Soms is een andere route in de praktijk iets handiger. Ik heb dan de vrijheid om te route aan te passen, mits ik dit natuurlijk aan de planningsafdeling doorgeef,” vertelt Popke. “De vrijheid en verantwoordelijkheid van mijn functie vind ik heel prettig.”

Naast dat Popke elke dag geniet van zijn beroep, vertelt hij dat hij Melkweg|Fritom een heel fijn bedrijf vindt om voor te werken. “Alles is hier perfect geregeld. Het is een solide bedrijf en het onderlinge contact met collega’s is ook nog eens heel goed. Er is bij Melkweg|Fritom weinig verloop waardoor je je collega’s ook echt goed leert kennen.” Inmiddels rijden we het terrein van de eerste boer op, waar Popke ongeveer 10.000 liter melk gaat laden. “Een mooi beroep!” zegt hij trots.

Heb je vragen over Melkweg|Fritom?