Contact

Sanne Doorenbos, Medewerker Douanezaken

Sanne zit nu helemaal op haar plek!

Geheel onverwacht is Sanne na het afronden van haar HBO opleiding International Tourism Management het familiebedrijf ingerold. Als medewerker op de afdeling Douanezaken zorgt Sanne ervoor dat alle export en import van transporten van en naar het Verenigd Koninkrijk soepel verlopen.

Melkweg|Fritom is voor Sanne niet onbekend, in maart 2020 is ze begonnen op de order entry. Sanne vertelt “Het ging om een tijdelijke functie waarbij ik beide bedrijven nog veel beter leerde kennen. Vooral over hun werkwijze en hun specialisme met betrekking tot het vervoer van vloeibare producten binnen en buiten Europa.

In september later het jaar zat mijn tijd erop en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in de reiswereld, echter bleek dit niet zo makkelijk te zijn in tijden van corona. Tot mijn grote verrassing werd ik in maart 2021 gepolst of ik misschien ook interesse zou hebben voor de functie van medewerker douanezaken.”

Door de invoering van Brexit is er voor het transport en logistiek van en naar het Verenigd Koninkrijk veel veranderd. Hierdoor is er bij Melkweg|Fritom een compleet nieuwe afdeling ontstaan. “Na een meeloopdag heb ik in een hele korte tijd een goede indruk gekregen wat mijn functie precies inhield en wat er van mij verwacht zou worden. Van begrippen als incoterms, MRN, ATA en T1 had ik nog nooit gehoord, maar ik leerde snel en door goede begeleiding kreeg ik het aardig vlot onder de knie. Ook wordt mij de kans geboden om via Melkweg|Fritom een passende opleiding te volgen die aansluit op mijn dagelijkse werkzaamheden.”

“Het fijne van een douane afdeling in huis is dat wij onze klanten kunnen ontzorgen.”

Op de afdeling douane zaken is het belangrijk dat je nauwkeurig te werkt gaat en dat je goed kunt communiceren. Sanne zorgt samen met haar collega’s er dagelijks voor dat alle export en import transporten van en naar het Verenigd Koninkrijk soepel verlopen.

Sanne vertelt: “Het fijne van een douane afdeling in huis is dat wij onze klanten kunnen ontzorgen. Zo kunnen wij voor elk transport een passend document verstrekken, export en import ladingen afhandelen en aanmelden in de Nederlandse en Belgische haven communicatie systemen. Daarnaast verzorgen wij de inklaringen van producten van dierlijke oorsprong die aangemeld en gekeurd moeten worden door de NVWA.”

 

“Het contact met klanten, agenten en de NVWA maakt mijn werk in het familiebedrijf erg dynamisch.” De wisselende taken en douane uitdagingen zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is, aldus Sanne.

Heb je vragen over Melkweg|Fritom?