Contact

Gerben de Boer

Intermodaal chauffeur

Geïnspireerd door zijn zoon, die chauffeur is, besloot Gerben zijn CE-rijbewijs te halen. Nu rijdt hij al anderhalf jaar als intermodaal chauffeur

Gerben de Boer (60) uit Goutum werkt al anderhalf jaar parttime als Intermodaal chauffeur bij Melkweg|Fritom. Twee dagen per week rijdt hij vrachtwagen en de rest van de week is hij kostendeskundige bij een groot bouwbedrijf. Hoe is dit tot stand gekomen en hoe combineert hij deze twee totaal verschillende banen?

Het begon allemaal jaren geleden. Als kind in Leeuwarden was Gerben al gek op vrachtwagens. In de Vogelwijk, waar hij opgroeide, stonden in het weekend vaak vrachtwagens geparkeerd. De jonge Gerben genoot van de aanblik en het geluid van de Volvo motoren. Na zijn schooltijd ging hij aan de slag als calculator in de bouw, waarbij het logistieke aspect altijd zijn interesse hield.

Een grote sprong vooruit naar het jaar dat Gerben 57 wordt en begint na te denken over de “ rest van zijn werkzame leven”. Zijn vader ging op die leeftijd met pensioen, maar Gerben moet (mag) nog tien jaar door. Wil hij dat blijven doen zoals hij nu doet, of wil hij iets anders proberen? Zijn zoon, ook een groot liefhebber van vrachtwagens, heeft al zijn CE-rijbewijs gehaald en werkt als chauffeur. Dat zet Gerben aan het denken: “Waarom haal ik zelf het CE rijbewijs niet?” En zo begint hij met rijlessen.

“Wachttijden waren even wennen maar dit heeft te maken met de producten die we vervoeren en de procedures waarbij (voedsel)veiligheid van groot belang zijn”

Terwijl hij nog bezig is met lesrijden, ziet hij een vacature voor parttime chauffeur bij Melkweg|Fritom. Het lijkt hem de perfecte kans: de regio, de uitstraling van het bedrijf, de vrachtwagens – alles speekt hem aan. Alleen moet hij nog ‘even’ dat rijbewijs halen. Gelukkig gaat dat voorspoedig en zodra hij zijn papiertje heeft, solliciteert hij. Tijdens het eerste gesprek klikt het meteen. Gerben zocht naar twee vaste dagen in de week, precies wat Melkweg nodig had ter aanvulling van een andere parttime collega.

Het werk van intermodaal chauffeur spreekt Gerben aan. Het is fysiek niet zwaar en hij ziet veel meer dan bij bijvoorbeeld distributiewerk. Na een dag meedraaien met een ervaren chauffeur is het snel beklonken. Enkele weken later rijdt hij zelf op een Volvo van Melkweg|Fritom vanaf Bolsward naar Rotterdam met een tankcontainer.

Nu, anderhalf jaar later, bevalt de combinatie van drie dagen op kantoor en twee dagen op de vrachtwagen nog steeds uitstekend. Gerben geniet van de vrijheid op de weg en vindt het prettig werken met de planning. Wachttijden waren even wennen, maar inmiddels begrijpt hij dat dit de norm is in de sector waarin Melkweg|Fritom opereert. “Dit heeft alles te maken met de producten de we vervoeren en de procedures waarbij (voedsel)veiligheid van groot belang zijn.”

Wat vindt hij het mooiste aan zijn werk? Gerben moet even nadenken. Hij geniet van bijna alle ritten, maar de eerste keer naar Cuxhaven was wel bijzonder. Lossen bij een klant gelegen in deze noordelijke zeehaven van Duitsland. Het interview loopt ten einde, want er wacht een potentiële chauffeur in de kantine. Nu is Gerben degene die iemand wegwijs en enthousiast mag maken voor het tankcontainerwerk!

Heb je vragen over Melkweg|Fritom?

Neem contact op met Nynke Galama

+31 (0)515 570068
hr@melkwegfritom.nl